Terapötik (Tıbbi) Masaj Uygulaması
Masaj uygulamaları esnasında yumuşak dokuların mekanik olarak uyarılması ayrıca vücudumuzda fizyolojik ve psikolojik etkiler yaratan bir tedavi yöntemidir. Terapötik yani diğer adıyla tıbbi masaj uygulamaları, vücudmuzun doğal olarak sahip olduğu, kendini yenileme ya da iyileştirme mekanizmalarını harekete geçirir. Fiziksel olarak kondisyonu korur, adale tonusunu arttırır, rahatlama ve gevşeme sağlar, dolaşım sistemini uyarır, kalp ve damar sistemi ile asab sistemi üzerinde tedavi edici etkiler oluşmasına katkıda bulunur ve tüm vücut sistemlerimiz arasındaki etkileşimi dengeler. Ayrıca dolaşım esnasında ağrı azaltıcı etkisi olan endorfin salınım düzeylerinin artmasını sağlar ve otonomik asab sistemi yanıtları üzerinde oldukça olumlu etkileri vardır.
Tıpta uygulama alanı oldukça geniştir. Bunlardan bazıları ise şöyle sıralanabilir:
- Miyofasyal ağrılar, bölgesel (özellikle ofis ortamında çalışan bireyler de görülen boyun, sırt, bel ve baş ağrısı) adale ağrıları
- Adaleler de fonksiyonel yetmezlikler, aktif ve pasif zorlanmalar
- Artrozlar, eklem kireçlenmeleri
- Fibromiyalji, yumuşak doku romatizmaları
- Selülitler
- Bölgesel ödem tedavisi
- Baş ağrıları (ense ve yüz masaj uygulaması)
- Skolyoz ve diğer postür bozuklukları
- Uyku bozuklukları, Stres ve kaygı bozuklukları ile depresyon gibi psikolojik sorunlar üzerinde oldukça etkili olan bu yöntem tıbben ve uzman terapistler tarafından masaj ve spa merkezlerinde oldukça sık uygulanan bir yöntemdir…